Uitleg over SEO afbeeldingen

Afbeeldingen optimaliseren

Google checkt elke dag je website en bekijkt letterlijk alles wat er op staat. Dit doet Google door middel van robotjes die geen ogen hebben, maar codes lezen. In dit artikel leggen we je uit wat de waarde achter afbeeldingen optimaliseren is.

Heeft een afbeelding op een website waarde voor SEO?

Vaak krijg ik de vraag: Een afbeelding op een website, hoe helpt dit nou weer met je SEO? Nou eigenlijk helemaal niets, als je het niet leesbaar maakt voor Google. Zoals al beschreven stuurt Google dagelijks robotjes naar je website die alles in de gaten houden. Het probleem met deze robotjes is alleen dat ze geen ogen hebben en dus niet kunnen bepalen of een foto mooi/lelijk of relevant is aan het onderwerp. Als je afbeeldingen gebruikt, moet je er dus voor zorgen dat Google de waarde kent van een afbeelding. Dit noemen we afbeeldingen optimaliseren.

De robotjes zien dus niet, maar lezen codes. Wanneer jij je afbeeldingen op een juiste manier opslaat, kan Google de code lezen en begrijpen ze waar deze over gaat. Is de afbeelding relevant aan het onderwerp? Dan zal Google je belonen met een betere ranking.

Ook via Google afbeeldingen komen bezoekers op je website. Sterker nog, we zien dat sommige bedrijven het juist van Google afbeeldingen moeten hebben! Voorbeelden zijn muziekinstrumenten, kleding of keukens die veel bezoekers genereren naar een website.

Het antwoord is dus: Ja, afbeeldingen helpen je dus met ranken mits ze relevant zijn aan het onderwerp en Google begrijpt wat de inhoud is. Afbeeldingen optimaliseren is dus een MUST!

Afbeeldingen optimaliseren: Hoe sla je ze op?

Onderstaand laten we zien hoe je afbeeldingen kan optimaliseren  in WordPress en dus SEO vriendelijk maakt:

File naam:

Vb. online-marketing-bureau-breda.jpg

Belangrijk om mee te nemen is dat je de afbeelding zonder hoofdletters op je computer opslaat. Gebruik keywords maar spam hem niet helemaal vol.

WP titel: Online marketing bureau Breda.

Alt tekst: Beste online marketing bureau van Breda

In de alt tekst (alternatieve tekst) herhaal je nog een keer waar de tekst over gaat maar dan schrijf je het alsof je het voor mensen schrijft.

Onderschrift: Dit is het beste online marketing bureau van Breda.

Omschrijving: Dit is het beste online marketing bureau van Breda.

Upload de afbeelding zoals op de afbeelding en kijk of de kwaliteit goed is. Het kan zijn dat de foto qua kwaliteit achteruit gaat. Als de kwaliteit inderdaad achteruit gaat dan moet de foto wat groter.

De gouden tip

Veel mensen vergeten hun logo te optimaliseren. We zien zelfs dat online marketing bedrijven dit vergeten! Een logo zit vaak in je header en deze moet bij elke pagina geladen worden. Google moet telkens je logo opnieuw lezen en wanneer jij in je logo jouw keyword, bijvoorbeeld “interieurvormgever” hebt staan is het voor Google alleen maar duidelijker dat jouw website over interieurvorming gaat.

Zo heet bij ons het logo: online-marketing-bureau-breda-pace-runners-logo.jpg

Check dan ook gelijk of je concurrent het wel doet. Ga naar zijn website en druk op rechtermuisknop “afbeelding opslaan als”. Je ziet direct hoe je concurrent zijn of haar afbeeldingen optimaliseren.

 

Te druk? Max neemt het graag van je over!

Vond je dit artikel interesant? Misschien vind je het dan ook leuk om te lezen hoe je het best je content kunt uploaden op je website! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *