Typemachine teksten optimalisatie

Teksten optimaliseren: Hoe doe je dat? (TIPS & TRICKS)

Ervoor zorgen dat Google je teksten goed kan lezen is erg belangrijk. Zoals al eerder is behandeld, stuurt Google dagelijks robotjes naar websites die controleren of er updates zijn aan de website. Wanneer jouw website niet goed te lezen is voor de robotjes, zal deze niet goed gerankt worden. Na het lezen van dit artikel kan jij jouw teksten optimaliseren en ervoor zorgen dat Google ze altijd goed kan scannen.

Waarom teksten optimaliseren?

Zoals bovenstaand omschreven moet Google je teksten goed kunnen lezen. De robotjes van Google lezen teksten als codes in HTML. HTML is zoals iedereen wel weet DE codetaal om websites mee te bouwen. Het is dan ook logisch dat de robots van Google deze taal lezen om te begrijpen wat er staat.

Maar waarom is het nou zo belangrijk om zorgvuldig teksten te optimaliseren? Veel websites worden gebouwd met WordPress en dit CMS systeem zorgt ervoor dat jij niet hoeft te coderen. Dit betekent alleen niet dat het niet gebeurt, als je met een CMS systeem werkt zie je dit alleen niet. 

Door bepaalde kopteksten of dikgedrukte letters te gebruiken kan je een stuctuur brengen in je teksten. Denk hierbij aan een boek met een inhoudsopgave. Je hebt de titel en in die titel zitten subtitels die wat vertellen over het onderwerp. Daarnaast kan je door woorden te onderstrepen of dikdrukken extra nadruk leggen op een bepaald keyword. Zo weet Google welke woorden belangrijk zijn.

Teksten optimaliseren, hoe doe je dat?

Bovengenoemd hadden we het over een structuur brengen in je teksten en nadruk leggen op een bepaald keyword. Hier gaan we verder op in. 

Als je een artikel schrijft, waardeert Google een goede structuur. De robotjes lezen alleen codes, dus is het belanrijk om te begrijpen wat WordPress doet als jij bepaalde acties maakt. Om het makkelijker te maken, gebruiken we dit artikel als voorbeeld.

 

Hoe codeert WordPress aan de achterkant?

Koptekst 1:

Wanneer je kop 1 gebruikt, staat er aan de achterkant als code

<h1>Teksten optimaliseren: Hoe doe je dat? (TIPS & TRICKS)<|h1>. Dit is altijd je titel en je gebruikt deze dan ook maar 1 keer per pagina. Dit moet je zien als de titel die op de kaft van een boek staat.

Koptekst 2:

Alle titels die eronder komen, dienen worden opgeslagen met koptekst 2. Aan de achterkant ziet dit er zo uit <h2>Waarom teksten optimaliseren? <|h2>

Koptekst 3:

Als je echt goed bezig bent kan je ook nog een 3e koptekst gebruiken. Dit is eigenlijk je subtitel, maar omdat je ook de ‘kaft’ van de pagina hebt is de subtitel h3.  In dit geval is dat <h3>Hoe codeert WordPress aan de achterkant? <|h3>

Dik drukken:

Zelf zijn we gewend om teksten dik te drukken door middel van een simpele klik op de B na het selecteren van een tekst. Als jij je teksten optimaliseren goed aanpakt, maak jij je keyword dikgedrukt. Op deze manier leg je extra nadruk op het zoekwoord. Aan de achterkant zie je <strong>teksten optimaliseren <|strong>

Het | teken moet eigenlijk een / teken zijn. Wanneer we voorbeelden pakken met het schuine teken worden er kopteksten gemaakt die we niet midden in de tekst willen hebben. Vandaar de oplossing om een rechte streep te gebruiken in plaats van een schuinen. 

Tips & Tricks

Vind jij dit nou heel erg lastig om te doen, dan hebben we een super goede tip voor je. Ga naar een van onze teksten of pak deze tekst en selecteer een van de titels. Druk op inspecteren en je zult onze website in HTML codes te zien krijgen. In deze codes zie je precies welke kopteksten <h1>, <h2> of <h3> hebben gebruikt! Mocht je er nou met teksten optimaliseren niet uit komen, dan mag je altijd contact opnemen met Max!

Te druk? Max neemt het graag van je over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *