SEA: Hoe werkt het in 2020?

SEO staat voor Search Engine Optimization en SEA staat voor Search Engine Advertising. Wat we vaak zien is dat mensen dit door elkaar halen maar eigenlijk is het verschil erg simpel. De O staat voor Optimaliseren en de A voor Adverteren.

SEA in Google

Zoals hierboven al benoemd is staat SEA voor Search Engine Advertising. Dit betekent dat je tegen betaling boven aan in Google kan komen. Dit systeem werkt op een CPC, wat betekent dat je pas betaald wanneer iemand erop klikt. Je maakt dus eigenlijk tegen betaling gebruik van de database van Google.

Je kan jezelf natuurlijk voorstellen dat ook met het adverteren veel concurrentie is op bepaalde keywords. Veel mensen gebruiken nu eenmaal Google… Maar waarom zou jij jezelf toch willen mengen tussen deze groep? Hieronder staan een aantal punten waarom je gebruik zou moeten maken van SEA.

Doelgericht SEA met pace runners

Doelgericht

Adverteren in een zoekamachine is erg doelgericht. Bij het opstellen van een advertentie kan je keywords inzetten die te maken hebben met je product. Als je deze goed instelt, krijgt de perfecte doelgroep je advertentie te zien. 95% van Nederland gebruikt Google dagelijks.

Als ik kijk naar mijn eigen zoekgedrag, zoek ik alle producten die ik nodig heb eerst op Google. Dit doe ik om te kijken welke aanbieder het best bij mij past. Ik kijk rond en klik websites aan die ik het best bij mijn eisen vind passen. Wanneer ik snel van een website af ben, ziet Google dat ik die website niet interessant vond en dat dit niet past bij mijn eisen.

Daarnaast weet Google precies wat mijn zoekgeschiedenis is, ik maak immers gebruik van hun zoekmachine. Ze weten dus dat ik hou van een snelle levering en een goede service. De data gaat zo diep dat ze weten dat ik bereid ben om hier meer voor te betalen. Google weet meer dan dat je denkt en staan er voor open dat je tegen betaling gebruik maakt van hun database. 

Budgetlimiet

Wil je niet meer dan 300 euro per maand adverteren? Dit kan geregeld worden door middel van het budgetlimiet. Je zal dus nooit voor onverwachte kosten komen te staan bij SEA. 

Daarnaast is het zoals eerder al benoemd een CPC systeem. Dit houdt in dat je betaald voor het resultaat. Klikt iemand op je link, dan kost het je (gemiddeld) €1,30, maar je weet wel dat iemand opzoek is naar je product en je potentieel opbelt voor een afspraak!

Overzichtelijke resultaten

Natuurlijk kennen we allemaal Google Analytics. We koppelen eigenlijk Google met onze website om resultaten in te zien. Het voordeel hiervan is dat je precies kan zien waar een bezoeker vandaan komt en hoe hij je website gebruikt. Zelfs kan je inzien welke keywords gebruikt worden om jouw bedrijf te vinden.

Ook de resultaten van SEA worden erg goed en duidelijk geschetst. Wanneer je ziet dat bepaalde keywords geen goede resultaten boeken, haal je de campagne er van af en kan je makkelijk nieuwe keywords vinden.

Keyword analyse

De juiste keywords vinden is niet heel makkelijk als je niet goed weet wat je moet doen. Wij hebben handige tools waardoor we snel zien wat jouw beste keywords zijn en hoe veel concurrentie op een bepaalt keyword zit. Laat ons een gratis keyword analyse doen. Neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SEA.

Een website laat je vaak maken met het doel conversies binnen halen. Dit hele proces begint bij het genereren van traffic naar je website. Een goede methode om snel resultaat te behalen is Search Engine Advertising.

SEA kan erg rendabel zijn, maar wie zomaar begint zonder onderzoek te doen heeft een lage slagingskans. 

Wat is Search Engine Advertising?

De naam verklapt eigenlijk al een groot deel van deze methode. SEA is het adverteren in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Tegen betaling wordt jouw bedrijf bovenaan in Google gezet op pagina 1. 

Wat zijn de voordelen?

  • Snel online & offline
  • Sterke targeting
  • Meetbare resultaten
  • Direct resultaat
  • Goed voor naamsbekendheid
  • Werkt in elke branche
  • Doelgericht

Search campagnes.

Veel bedrijven steken veel tijd in het creëren van content en het scoren in Google via SEO. Aan het eind van de streep gaat het genereren van traffic en conversies en SEA is een veel te dure methode. Althans… Dat is je verteld!

Door de enorme concurrentie zijn kliks via Search Ads inderdaad vaak erg hoog. Gelukkig bestaan er slimme search-campagnes die worden ingesteld op een bepaald doel. Wil jij het laagst bieden of juist de beste Return On Ad Spend? De Advertentie optimaliseert zich op basis van wat jouw einddoel is!

Laat Viktor je persoonlijk informeren.

Hoe behalen we SEA resultaten?

Zoals al eerder vermeld is er veel concurrentie in de SEA wereld. Dit komt omdat er veel goede resultaten mee behaald worden. Door de jaren heen hebben we een positieve ontwikkeling gezien in het algoritme van Google. Hierdoor optimaliseert het algoritme van Google zelf op het doel dat ingesteld is. 

Met smart bidding worden biedingen automatisch ingesteld om je doelen te bereiken. Het Google Ads Smart Bidding-algoritme gebruikt machine learning om optimale zoekwoordbiedingen te plaatsen op basis van een breed spectrum aan contextuele signalen waar wij marketeers geen toegang tot hebben. Als marketeer moeten we het algoritme van Google goed gebruiken in plaats van hem proberen te verslaan. We leveren de juiste middelen aan waardoor de machine learning kan starten. Door het behalen van de gewenste resultaten weet Google steeds beter aan wie de advertentie vertoond moet worden.

Bedrijven die voor gingen.

Opzoek naar een duurzame oplossing?