Backlinks spreekt eigenlijk voor zich, de naam zegt namelijk al een hoop. Het zijn externe links die naar jouw website verwijzen. Dit is belangrijk want Google ziet dat mensen jouw website aanbevelen aan andere mensen. In dit artikel gaan we dieper in over het creëren van backlinks in 2020. We geven je tips en voorbeelden die jou gaan helpen met je SEO!
Wat zijn backlinks?
Zoals we al beschreven hebben in de inleiding, zijn backlinks externe links. Deze links zorgen ervoor dat Google weet dat mensen jouw artikel aanraden. Google hecht hier waarde aan omdat ze het beste resultaat willen laten zien aan haar gebruiker, anders stappen ze over naar Bing. Dit is de reden dat ze het liefst van zoveel mogelijk verschillende mensen willen horen dat jij de beste bent.
Voorbeeldje: Wij kunnen schrijven dat we het beste online marketing bureau zijn van Nederland, maar als een klant dit doet heeft het 10 keer meer waarde. Zo werkt het ook bij Google en andere zoekmachines.
Backlinks kopen, werkt dit?
Ik hoor je denken, ik wil scoren in Google met zo min mogelijk moeite.. Kan ik backlinks kopen? Ja helaas kan je ze wel kopen. Er zijn websites waar je backlinks kan kopen voor een laag bedrag. Persoonlijk raad ik het je niet aan. In de praktijk blijkt dat het kopen van backlinks nog wel is wilt werken. Het probleem is alleen dat Google steeds slimmer wordt en dit dus kan gaan zien in de toekomst. Een natuurlijke stroom van backlinks is dus veel waardevoller!
Nofollow-links
Voordat je links gaat kopen, lees dit even. Backlinks hebben veel waarde als ze op een natuurlijke manier zijn ontstaan. Links kopen mag niet van Google. Google schreef zelf: “Dit geldt ook voor het inwisselen van goederen of services voor links; of het verzenden van een ‘gratis’ product in ruil voor een recensie en een link naar uw site.
Heb jij toch een link gekocht, dan moet je er een nofollow-link van maken. Dit ontkracht eigenlijk de waarde van de link en geeft aan dat het een commerciële link is.. Google heeft namelijk nog steeds moeite met het onderscheiden van links die gekocht of natuurlijk ontstaan zijn. Zo voorkom je een straf van Google!
Is een no-follow link dan slecht? Nee, het kan best goed zijn zelfs. Een link op een andere website kan voor bezoekers zorgen. Dit zijn allemaal potentiële kopers.
Link jij mij? Dan link ik jou!
Dealtjes met andere websites. Het kan.. alleen vaak hebben deze links niet zo veel waarde. Veel websites doen dit door een linkpagina te maken. Het bevat links die leidt naar bevriende link partners. Daarnaast is het belangrijk om te linken naar gerelateerde pagina’s. Als wij onze backlinks willen verspreiden moeten we ervoor zorgen dat onze links komen te staan in een marketing artikel. Als jij als katten webshop een deal maken met een bouwbedrijf heeft dit niets met katten te maken dus zal dit weinig waarde hebben.
Tips voor je linkpagina:
Tip 1: Voeg de linkpagina wel toe aan de sitemap, maar maak de pagina niet zichtbaar voor bezoekers. Op deze manier fop je de zoekmachines want je laat de pagina wel indexeren, maar niemand kan hem zien. Niet echt een nette manier van ranken, maar het werkt wel.
Tip 2: Zorg voor een goede verhouding tussen slechte en nuttige links. Wij raden je sowieso aan om alleen goede links te plaatsen op je website, als je dan toch met de regeltjes wilt spelen, doe het dan goed.
Tip 3: Als je een link toevoegt, zorg ervoor dat je wel kijkt waar de link over gaat. Het kan zijn dat je een link toevoegt die op de blacklist van Google staat. Door deze ‘aan te raden’ kan het zijn dat jij jezelf ook op de blacklist zet. Kijk er dus mee uit!
Natuurlijke backlinks: 7 tips voor in 2020
Hoe creëer je dan een natuurlijke backlink? In onderstaande tekst onthullen wij onze tactieken om natuurlijke backlinks te creëren.
Tip 1: Ga naar deze website: https://app.neilpatel.com/nl/dashboard en vul je concurrent in. Dit is een gratis tool die je precies alle scores van je concurrent laat zien. Ook laat het je zien welke keywords gebruikt worden om op de website te komen. Schrijf artikelen over de keywords die je concurrent ook gebruikt, maar dan beter!
Tip 2: Op de website van Neil Patel, zie je links in de menubalk toppagina’s staan. Vul je concurrent weer in en druk hier op backlinks. Hier zie je alle websites die over de concurrent hebben geschreven en je concurrent aangeraden hebben. Simpel weg zal ik zeggen: Stuur een bericht naar de schrijvers en zeg dat jouw artikel bepaalde aspecten in ook behandeld die je concurrent niet behandeld.
Tip 3: Ga naar twitter en zet de URL van het artikel van de concurrent in de zoekbalk. Op deze manier komen alle mensen naar voor die ooit dit artikel hebben geretweet/tweet. Doe hetzelfde als bovenstaande en vraag gewoon wat ze van je artikel vinden en of ze het willen share.
Tip 4: Link jij naar iemand in je artikel, laat het hem weten! Als hij jou re-tweet of je content deelt heb je weer een backlink te pakken.
Tip 5: Mensen zullen gaan reageren op je content. Zorg dat je op deze mensen terug reageert zodat ze loyaal aan je worden. Dit zorgt ervoor dat mensen je in Google gaan opzoeken en vernoemen op hun website. Dit is gratis ranking.
Tip 6: De mensen die open staan om je te linken of je artikel te delen, sla je op in een excel artikel. Waarom? Je weet dat deze mensen jouw content goed vinden en zullen dat met je volgende artikelen waarschijnlijk ook doen! Heb je een nieuw artikel, vertel het ze!
Tip 7: Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van je artikelen. Houdt dit in je achterhoofd. Je kan beter veel goede artikelen schrijven die echt waarde creëren dan zo veel mogelijk content creëren.