Social media marketing

Social media marketing wordt steeds bekender. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan social media marketing, omdat ze beseffen hoe effectief het kan zijn voor je onderneming. Dagelijks zitten mensen op Facebook, Instagram, Twitter, maar ook Pinterest zien we heel erg toenemen. Deze platformen geven je de mogelijkheid om van de database gebruik te maken. Natuurlijk is dit tegen betaling, maar het is goedkoper en doelgerichter dan de oude folders.

Hoe werkt social media marketing?

Je moet je voorstellen dat er dagelijks enorm veel mensen op social media zitten. Mensen zitten er vaak op als ze zichzelf vervelen of even een rust momentje hebben. Het perfecte moment om jouw social media marketing advertentie te laten zien! 

Met het maken van een account, ga je akkoord met het opslaan van je zoekgedrag. Dit houdt in dat alle data die gebruikers van het platform genereren, gebruikt kan worden met het adverteren. Social media platformen zoals Instagram en Facebook weten, wie je bent, wat je interesses zijn waar je woont. Het adverteren via social media is dus heel gericht!

Voorbeeld: Jij verkoopt babyspullen en wilt je doelgroep bereiken. Wanneer je gaat flyeren in de stad, kan je zwangere vrouwen aanspreken en deze zullen geïnteresseerd zijn. Het punt is dat er misschien ook vrouwen zijn die net uit een bevalling komen. Eigenlijk moet je dus om heel je potentiële doelgroep aan te spreken, alle vrouwen en mannen van 20 t/m 40 aanspreken. Zoals je begrijpt is dit niet doelgericht. Social media weet precies op basis van zoekgedrag en posts, welke vrouw zwanger is. Laat je advertentie dus aan die persoon zien en je bereikt je doelgroep zonder al te veel moeite. 

Bovenstaand is een simpel voorbeeld van de kracht van social media marketing. Klinkt dit te moeilijk voor je, dan helpen we je graag

Welke platformen zijn er?

Momenteel zien we dat veel bedrijven gebruik maken van Facebook en Instagram. Dit is logisch want eigenlijk zijn dit de twee grootste platformen.  Daarnaast hebben we ook Twitter, Pinterest en LinkedIn. 

Onderstaand gaan we wat dieper in op deze platformen en zullen we het ook hebben over de prijs.

Facebook, Instagram (en WhatsApp?)

Waarom behandelen we deze 3 platformen in 1 kop? Voor als je het nog niet wist, Instagram en WhatsApp zijn van Facebook. Dit is het meest bekende en toegankelijke platform om op te adverteren. Alle advertenties op deze platformen worden geregeld via het Facebook business account. Wanneer je een bedrijfspagina hebt, kan je deze gratis aanmaken.

WhatsApp is sinds 2014 al onderdeel van Facebook. Het bedrijf kocht WhatsApp voor een (kleine) 14 miljard euro. Tegenwoordig kan je WhatsApp via Facebook Business Manager inschakelen, maar waarom staat WhatsApp niet helemaal vol met advertenties? Goede vraag, waarschijnlijk heb je nog niet gemerkt dat WhatsApp al vol wordt ingezet om mee te adverteren. Het is ook niet de bedoeling om dit platform vol te gooien met campagnes, maar het wordt ingezet als communicatie tool. Wij maken al vol gebruik van deze mogelijkheid en het bevalt ons ENORM GOED! In onze kennisbank gaan we dieper in op dit onderwerp. 

Pinterest

Niet heel lang geleden ben ik fan geworden van Pinterest. Dit is een platform wat door veel online marketing bedrijven wordt vergeten, wat zonde is want het kan veel organische bezoekers naar je website krijgen. Het mooie aan Pinterest is dat je een foto kan posten met een URL link. Instagram is het platform wat het dichtst bij Pinterest komt, maar op dit platform kan je alleen foto’s delen met een URL link in je bio (profielbeschrijving).

Pinterest logo op telefoon

Naast het feit dat Pinterest een platform is waar je foto’s kan koppelen aan een URL is, werkt het bijna hetzelfde als Google. Er is één belangrijk verschil met Google, namelijk: Google werkt met backlinks en deze zijn moeilijk te verkrijgen. Pinterest werkt zonder backlinks en laat gewoon nieuwe foto’s zien. Met een juiste social media marketing strategie op Pinterest, hebben nieuwe ondernemers dus een gelijke kans. Veel mensen gebruiken Pinterest voor inspiratie of ideeën. We merken dat je Pinterest kan inzetten voor veel niches.  Wil je hier meer over weten? Check onze kennisbank, we vertellen je alle tips & tricks. 

LinkedIn

LinkedIn kan worden ingezet door middel van betaling, maar ook gratis. Wat we zien is dat leads via LinkedIn erg duur zijn, deze lopen namelijk al snel op tot 10 euro per lead. Vaak zijn dit wel leads met een hoge kwaliteit. 

De gratis versie zal ik eigenlijk iedereen als eerst aanraden. Maak gebruik van je eigen netwerk en zorg dat je relevante berichten post. Give aways werken ook erg goed. Post een ebook of whitepaper van het optimaliseren van een website en vraag om interactie. Deze interactie zorgt ervoor dat de connectie van deze persoon het ook in hun timeline krijgt. Zo bereik je een enorm netwerk en je weet dat deze mensen interesse in een optimalisatie hebben. 

Is je interesse gewekt?
Wij bieden een proefperiode van 1 week GRATIS aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *