Vindbaarheid verhogen: Mini cursus (tips)

Heb jij een mooie website, maar ben je niet zichtbaar? Dit is een probleem wat vaak voor komt en waarvoor wij worden ingezet. Dit artikel is geschreven op basis van vragen die voorgaande klanten aan ons hebben gesteld. Wil je snel vindbaar zijn, ga dan naar tip 2 en 3. Tip 1 is namelijk gebaseerd op basis van langer termijn. In dit artikel lees je 3 tips die je gaan helpen met je online vindbaarheid.  

Tip 1: Scoren in Google

Veel mensen zeggen dat SEO erg technisch is en dit willen we eigenlijk een beetje uit de wereld helpen. Mensen hebben gelijk als ze zeggen dat het veel tijd kost, maar vindbaarheid levert ook veel op. Het technische aspect is eigenlijk niet helemaal meer aan de orde. Natuurlijk moet je website snel zijn voor gebruiksvriendelijkheid, maar door simpele aanpassingenis een trage website zo weer snel.

Is SEO dan makkelijk?

Google is een bedrijf die erin slaagt om de beste resultaten te laten zien aan haar gebruikers. Dit komt omdat Google de websites het best kan lezen. Eigenlijk kan je dus zeggen dat Google erg goed is in het begrijpen van websites. Als Google begrijpt wat er op je website staat en ziet dat je meer waarde biedt dan je concurrent, zal je hierboven gerankt worden.

Dit is de reden dat jij jezelf moet afvragen hoe relevant jouw website is voor Google en haar gebruikers. Heb je goede content op je website staan? Loop je achter op je concurrenten?

We kleine opsomming gemaakt van punten waar je rekening mee moet houden:

  • Schrijf goede content op je website d.m.v. blogs. D.m.v. H1 en H2 verdeel je een pagina. Daarnaast geef je woorden die dik gedrukt zijn meer waarde. Dit komt omdat Google codes leest. Wanneer je iets dik drukt ziet google <b> tekst </b>. 
  • Zorg dat Google je website goed kan lezen.  De robots die je website bekijken hebben geen ogen, dus vertel ze bij het opslaan wat er op de foto staat! Vb. mevrouw-rood-haar-knippen.  Lees hier meer.
  • Beantwoord jij de vraag van de gebruiker van Google?

Conclusie: Bied meer waarde aan de gebruikers van Google dan je concurrent en in de loop van de tijd zal jouw vindbaarheid beter zijn dan de concurrent.

SEO pace runners dienst

Tip 2: Scoren met SEA

Bovenstaand gaat over SEO, wat een ‘gratis’ vorm van vindbaarheid is (hoeveel zijn jouw uren waard?). Er is ook een andere manier om bovenaan in Google te komen. Dit is dan wel tegen betaling, maar resulteert vaak in omzet en winstverhoging.

SEA (search engine advertising) is een sterke tool om een groter bereik te krijgen. Door de juiste instellingen kan je heel gericht je doelgroep benaderen. Het krachtige hiervan is dat je kan instellen dat je campagne alleen wordt laten zien bij specifieke keywords.

Nu kan je denken, wanneer iemand zin heeft in friet kan het zijn dat hij ook wel zin heeft in pizza. Feit. Het wordt alleen een vrij dure grap wanneer er 20 mensen per avond op je advertentie klikken, die eigenlijk opzoek zijn naar frietjes. Daarnaast ziet Google dat iedereen van je website af ‘bounced’. Dit is voor Google het teken om jouw advertentie minder vaak te laten zien, omdat het niet relevant is aan het keyword.

Tips voor SEA:

  • Zoek relevante keywords.
  • Gebruik de zoekwoordplanner in Google ADS, hier zie je precies 

Tip 3: Scoren met Social media

Voor het geval dat je het nog niet wist, Facebook en Instagram werken onder een dak. Dit betekent dat zij ook alle data die ze verzamelen delen met elkaar. Het mooie hiervan is dat wij als ondernemers hier gebruik van mogen maken. Facebook weet veel meer over je dan dat je denkt, waardoor je een hele specifieke doelgroep kan benaderen. Op deze manier betaal je voor je vindbaarheid.

Het nadeel hiervan is dat mensen niet altijd een directe behoefte hebben net als bij Google. Wanneer iemand iets in de zoekmachine typt, zijn ze ergens naar opzoek en dit is niet altijd zo bij social media. Hier komt wel gelijk een voordeel bij kijken… Je kan namelijk mensen benaderen en een behoefte creëren.

Vraag jezelf is af, wanneer zitten mensen op social media, vaak wanneer ze zich vervelen of een momentje voor zichzelf hebben. Ze zijn even niet bezig met wat er om zich heen gebeurt zoals werk, familie of vrienden… Het perfecte moment om toe te slaan.

Adverteren op Facebook wordt als erg duur ervaren. Het is duurder geworden dan voorheen, maar als je met FB ads gewerkt hebt in het verleden dan weet je wat voor effect het kan hebben op je onderneming.

Tips voor adverteren op social media:

  • Geef iets weg waar mensen wat aan hebben (e-books, gratis tips, content).
  • Probeer een behoefte te creëren door vragen te stellen.

Bonus: Al is gekeken naar Pinterest marketing?

Te druk? Max neemt het graag van je over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *